Fri frakt över 500kr     Fria Returer

Recension: Pearl Izumi Fly Softshell Run Jacket

I söndags när jag var ute och sprang min långrunda på Stensö så var det en typisk svensk höstkväll. Temperaturen låg runt 10 – 12 grader och resterna av ett regn hängde i luften. Perfekta förutsättningar för att testa min nya löparjacka – Fly Softshell Run Jacket från Pearl Izumi.

Anledningen till att jag köpte jackan var just för att ha något mer ordentligt som kan hålla mig varm och torr under de här längre passen. När jag springer så svettas jag väldigt mycket och därför blir det ofta så att även om jag från början var bra klädd med flera lager så tränger svetten igenom tillslut. Och när det är lite kyligare så innebär det att man blir lite nerkyld mot slutet av passet. En obehaglig känsla som man självklart gärna vill undvika om det går såklart.

Min största oro när jag provade jackan var att en så bastant jacka skulle vara otymplig att springa i. Men jackans slimmade passform gör att den sitter bra och följer kroppens rörelser på ett naturligt sätt. Vissa jackor kan kännas tunga att springa i efter ett tag men under de 15 kilometer som jag sprang i söndags märkte jag inte av något sådant.

Förutom den enligt mig väldigt sköna passformen så är jackans stora behållning utan tvekan materialet. Det yttre softshellagret är resistent mot både vind och regn medan fleecevaderingen i det inre lagret hjälper till att hålla kroppen varm, dessutom ger det en mjuk och skön känsla när man har jackan på sig. Som jag skrev tidigare så svettas jag väldigt mycket när jag springer och tröjan som jag hade under jackan var helt dyngsur när jag kom hem. Trots detta så trängde ingen svett igenom fleecelagret utan jackan höll sig torr under hela passet. Detta gjorde att jag kunde känna mig varm och fräsch även mot slutet av passet när temperaturen började falla ytterligare någon grad. Detta är enligt mig en väldigt viktigt egenskap då en jacka som släpper igenom allt för mycket svett lätt kan kännas kall mot slutet av passet då svetten kyls ner av den kalla luften. Skulle det bli ännu kyligare så finns det även ett par insydda handvärmare i jackans armar som dels ger ytterligare lite värme till händer men framförallt så hjälper de till att hålla kall luft borta under kallare dagar.

I övrigt så är jag nöjd med att jackan har två rejäla fickor med dragkedjor på framsidan. Springer man på hösten så vill man gärna ha möjligheten att ha med sig ett par vantar eller en tunn mössa och då är det bra med rejäla fickor. Det enda jag kanske saknar är en innerficka för mobiltelefon eller mp3-spelare men å andra sidan finns det ju gott om plats för en telefon i jackfickorna så det kanske inte är hela världen.

Överlag är jag mycket nöjd med jackan. Den levererar de egenskaper som jag förväntar mig utan att för den delen ha en allt för hög prislapp. 1200 kronor för den här jackan känns enligt mig som ett riktigt kap.

Fly-softshell-grön-svart-herr-front


Slutbetyget blir därför följande: En riktigt skön löparjacka med bra passform som kommer hålla mig varm och torr under hösten och vinterns långpass. Jag kan varmt rekommendera Pearl Izumis Fly Softshell Run Jacket.


Henrik Gustafsson2014-09-25
comments powered by Disqus