Fri frakt över 500kr     Fria Returer

Vem är Patrik Mizera?

Jag heter Patrik och jag bor i Kalmar tillsammans med min underbara sambo, våra 2 fantastiska barn och vår hund.

Jag älskar att utmana mig själv och pusha mina gränser. Min träning och kost tar jag på stort allvar. Men så har det inte alltid har varit!

Jag har varit överviktig i hela mitt liv och när jag var som störst så hade jag enligt BMI-skalan tredje gradens fetma. Jag vägde då 116 kg på mina 170 cm. Min förändring startade den 29 juli 2013, när min sambo och hennes syster skulle köra en utmaning i ”plankan”

  • 1min x3 framsida
  • 1min x3 vänstersida
  • 1min x3 högersida.

Sambon frågade mig om jag skulle vara med på detta. ”Lätt!” svarade jag och tänkte, ”hur svårt kan det vara”? Efter 30 sekunder trodde jag att jag skulle dö! Där kom mitt startskott!

Planka-utmaningen kombinerat med hälsosam kost i 30 dagar blev vändningen i mitt överviktiga liv. Jag upplevde resultat och fick blodad tand. Jag började med långa promenader och lade om min kost. Då jag är säljare i grund och botten så är jag otroligt tävlings- och målinriktad. Har jag bestämt mig för något så kör jag 110%. Den egenskapen har hjälpt mig att inte ge upp, många gånger! Jag är tacksam för hjälp jag har fått under resans gång av människor som jag stolt kallar för mina vänner!

Jag väger idag 74 kg och har aldrig varit så stark och i så bra form i hela mitt liv. Detta är bara början! Jag ska bli ännu starkare, snabbare och framförallt ännu bättre på ALLT jag gör. Jag tränar för tillfället allt jag kommer över! Allt från styrka och CrossFit på gymmet, till triathlon-inspirerad träning! Jag ÄLSKAR all träning!

Jag har anmält mig till tävlingar som jag ska göra i år, vilket ger mig en extra sporre att fortsätta träna. Jag är den enda som sätter mina gränser!

Vill man något tillräckligt mycket så tar man sig tid att göra det! Jag har från början sagt att jag inte vill att träningen ska ta för mycket tid från min familj, därför sker största delen av all träning tidigt på morgonen innan familjen vaknar.

Under min uppväxt har jag alltid fått höra öknamn som ”fetto”, ”tjockis”, ”fläskberg” mm. Därför betyder bloggen jättemycket för mig! Jag vill hjälpa till att visa andra att det går att ta sig från soffpotatis, till att börja älska träning. Jag vet så väl, att kan jag så kan du, garanterat!


Patrik Mizera2014-09-16
comments powered by Disqus